Sovint corregeixo les persones valentes que venen a treballar amb mi dient-los: no defineixis en negatiu. Malgrat això i perquè en aquesta ocasió té sentit fer-ho: avui explico que no és la felicitat.

woman wearing gray turtle-neck top standing near white wall
Photo by Fezbot2000 / Unsplash

LA FELICITAT NO ÉS RESULTAT DE LA FAMA NI DE LA FOTO PERFECTE

No es pot comprar la felicitat. (ei!, no hi havíeu caigut en això, oi? -to irònic a tope-) i malgrat això a vegades ens trobem lamentant-nos que ens falta X o ens creiem que necessitem Y per ser felices.

Repeteixo: cap compte bancari és prou gran per comprar felicitat. L'única relació que la riquesa té amb la felicitat és tenir prou dinerons per a eliminar els obstacles que els mateixos diners generen: Si puc pagar les factures, redueixo l'estrès de preguntar-me com les pagaré.

Més enllà d'això, els diners i la felicitat no estan connectats.

La casa ideal, al barri perfecte amb un cotxe maquíssim poden crear una sensació d'orgull i satisfacció per un temps determinat. Però aquests sentiments són de curta durada i s'esvaeixen a mesura que l'emoció de la novetat baixa, al seu lloc el torna a ocupar el nostre to emocional "normal" i el nostre patró cognitiu "de sempre".

white steel chair in front round table on white rug
Photo by Hutomo Abrianto / Unsplash

Si teníem inseguretats i frustracions internes (enemigues nº 1 de la felicitat) aquestes tornaran un cop desaparegui l'efecte novetat. Alerta aquí perquè hi ha qui desenvolupa l'estratègia, nefasta, "de novetat a novetat".

Així doncs que tot allò que no sigui benestar que neix de l'interior, no és felicitat. És igual el número de likes, el model de cotxe o com de preciosa i admirable creguin les altres que som.

La felicitat sols és felicitat quan neix i creix al teu nostre interior.

Així, doncs, què podem fer per generar aquest sentiment?

No fa massa ja vam reflexionar sobre on rau la felicitat avui, que ja tenim la reflexió feta vull compartir

empty spiral notebook near keyboard and pen
Photo by STIL / Unsplash

3 idees simples per generar felicitat.

1. Estigueu amb persones que us fan somriure.
Som més feliçes quan estem al voltant d'aquelles que també ho són. Ei!, això no vol dir que passeu de persones que us estimeu i que estan passant un mal moment eh!, però com a norma: Fixeu-vos amb aquelles persones que lluiten, que encaixen les diferents situacions de la vida amb alegria i que diuen "ens en sortirem" i ajunteu-vos-hi. Com distingir la bona gent?, aquí algunes idees

2. Manteniu-vos contactades als vostres principis i valors.
Facis el que facis fes que tingui una a la base els teus principis i valors. Aquesta és al clau de no distanciar-te de tu mateixa i per tant, de connectar amb la teva fortalesa i benestar.

3. Aprecieu el que ja està bé.
Observeu la vostra vida i feu un balanç del que ja està funcionant, del que ja està bé. No us oblideu de cap detallat ni descarteu el que "encara no està perfecte" estem fent un recompte del què està bé a la nostra vida, no de la perfecció!.

Per generar felicitat: Quan passin coses bones, per petites que siguin, deixeu-les entrar.