El desordre i la brutícia emocionals són en forma de pensaments negatius.
Com en qualsevol tasca de neteja primer ens toca adonar-nos que hi ha bruticia: tenim l’armari o el calaix del despatx d’una manera que no ens funciona i que ens genera malestar, adonar-nos-en és el primer pas per posar-hi remei. Emocionalment passa el mateix.

En aquest post veurem els 3 primers passos per fer ordre i neteja emocional.

1 Detecta els pensaments negatius

Si ens escoltem interiorment dient-nos “quin desastre”, “vaya merda” “això no anirà bé” o insultant parem atenció, estem generant desordre i brutícia emocional.

got de llet que cau una mica

2 Demana't perdó

Quan ens cau una tassa de llet al terra, què fem?
D’acord, doncs quan tenim un pensament que desordena i embruta hem de fer més o menys el mateix: recollir la tassa (adonar-nos del pensament que hem tingut) i netejar la llet que s’ha escampat pel terra (demanar-nos perdó a nosaltres mateixos per dir-nos “que tonta que sóc”, per exemple).

3 Felicita’t per haver-te’n adonat

Quan hem fet els passos 1 i 2 vol dir que ja hem avançat una mica i com que comencem un entrenament per pensar extraordinàriament bé ens cal apreciar els petits avenços. Felicita’t per les teves 2 primeres passes i així faràs la tercera!

Proposta d’exercici:

Agafa aire pel nas i treu-lo per la boca. A la primera expiració relaxa el front, a la segona expiració relaxa la mandíbula i a la tercera relaxa el coll. 
Fés aquest exercici quan et sentis tensa i veuràs què passa!