La visualització és una tècnica tan simple com potent. Escric aquest post perquè sovint parlo de fer exercicis de relaxació i de visualització, però mai havia explicat concretament com dur-os a terme. Comparteixo, doncs, unes tècniques senzilles sobre relaxació i visualització.

Abans de començar amb els exercicis de visualització, explico breument el procés en 3 passos.

1 Relaxar-nos

Quan visualitzem, el primer que hem de fer és relaxar-nos. Quan hàgim arribat a un bon nivell de relaxació és quan estarem preparades per visualitzar correctament. Això pot significar que primer hàgem de practicar una mica la relaxació i la respiració profundes abans de començar a poder visualitzar correctament.

No deixem que això ens desanimi, visualitzar és un exercici molt funcional, val pena dedicar-nos-hi :)

2 Crear la imatge a la ment

Una vegada estem en un estat de relaxació (tant si sentim una espècie de connexió espiritual com si no), és qüestió de controlar (o descontrolar, depèn de com es miri) els pensaments, deixar-los anar, que passin com passa un tren per una de les estacions on no para.

L'objectiu és alliberar la ment del discurs mental continu: múltiples pensaments que s'amunteguen com tasques a fer: problemes del dia, inquietuds, sensacions no escoltades...

Quan haguem alliberat espai a la nostra ment, simplement imaginem el nostre objectiu, creem una imatge positiva a la nostra ment: Una foto on s'hi veu el nostre objectiu. No estalviem en detalls!

Happy woman peacefully closing her eyes near a palm tree
Photo by Aubin A Sadiki / Unsplash

3 Omplim la imatge de sensacions positives

Mentre creem la imatge mental connectem-la amb les sensacions associades, aquest fet esdevindrà clau per tal que la visualització sigui funcional. Per exemple, si ens visualitzem en una reunió important de feina, imaginem-nos i repassem mentalment el discurs que farem tot visualitzant-nos a nosaltres mateixes fent-lo, a la gent escoltant-nos atentament i connectem aquesta imatge a una sensació agradable de tranquil·litat i seguretat, també d'orgull d'estar exposant el projecte/la idea... podem visualitzar com un cop acabada l'explicació se'ns acosten companys a interessar-se i felicitar-nos i com això ens fa sentir contentes i satisfetes.

Visualitzacions senzilles per relaxar-nos

REPETIR UN MOT
Simplement repeteix la paraula "relax" o "tranquil·litat" una vegada i una altra, lentament, intencionalment, sentint-te més relaxada cada vegada que la dius mentalment. Mentre ho fas pots visualitzar un color, és igual quin, escull un color i projecta'l a la teva ment mentre repeteixes la paraula relax.

A algunes persones els serveix visualitzar la paraula escrita, si vols, pots fer-ho.

LES ESCALES
Aquesta tècnica tracta de comptar d'1 a 10. A mesura que ho feu, imagina't que estàs baixant unes escales i cada pas endavant et porta a un nivell de relaxació més profund. Imagina que l'escala du a un espai on t'encanta ser, un lloc tranquil, seré, bonic. Intenta-ho.

Practicant la relaxació estarem a un estat més tranquil i relaxat, però probablement encara ens apareixeran una infinitat de pensaments aleatoris a la nostra consciència. Quan ens adonem que a la ment hi ha algun pensant, només cal alliberar-nos-en. Una bona estratègia per fer-ho és imaginar-nos una pantalla blanca gegant davant nostre sense res més, sols blanc. Cada vegada que aparegui un pensament, simplement tornem a la pantalla en blanc. D'aquesta manera no estarem oferint resistència al pensament sinó que el canviarem i així la vibració (estat present) augmenta automàticament.


Photo by Judah Guttmann / Unsplash

exercicis de visualització positiva

EL MEU OBJECTIU
Agafem la pantalla en blanc i creem i anem reproduint una pel·lícula en la qual assolim el nostre objectiu. Fem que sigui interessant, emocionant i viva!, ja que ens inventem una peli sobre com nosaltres assolim un dels nostres reptes o objectius flipem-nos!, que no hi falti de res!.

EL POWER POINT
Imagina't que algú ha creat una presentació power point dels petits i grans èxits de la teva vida (quan un dia al cole et van felicitar, quan vas fer una truita súper bona, quan amb algú us vau fer una abraçada súper bonica...) Poseu-vos com a espectadores d'aquest powepoint i feliciteu-vos pels èxits i l'amor compartit que es veu a cada diapositiva.