La meditació o les respiracions conscients (i diafragmàtiques) no són una cura per a tot, malgrat això proporcionen un espai súper necessari a la vostra vida. Modulen el nostre estil de vida i ens ajuden a regular el nostre sistema nerviós.

És per això que som un munt de professionals qui fervorosament recomanem integrar la meditació les respiracions conscients al nostre dia a dia.

I traveled to the top of Mauna Kea one of the largest mountains in the world, although most of the mountain lies under water. The clouds surrounded my view point and it felt like I was entering into heaven.
Photo by Ian Stauffer / Unsplash

5 beneficis de la meditació

 • Ens ajuda a veure-hi més clar
 • Redueix l'estrès
 • Ens connecta al ser
 • Millorar el focus d'atenció
 • Redueix la hipercognició (no parar donar voltes a un tema)

Com meditar en 7 passos

 1. Seu: Troba un lloc per seure on et sentis tranqui i bé
 2. Posa’t un límit de temps (si pot ser amb un so no massa estrident 5 o 10’ és un temps més que raonable per començar
 3. Observa el teu cos. Pots seure en una cadira amb els peus a terra, pots seure amb les cames creuades, agenollar-te, tot està bé. Només assegura’t d’estar en una posició on podràs estar més o menys quiet/a l’estona.
 4. Sent la teva respiració i posa-hi l’atenció. Observa com entra i surt l’aire, si vols i t’ajuda pinta’l d’un color.
 5. Observa la ment divagat. Inevitablement, la teva atenció deixarà la respiració i deambularà cap a altres llocs: la compra, el que has de fer després, vés a saber!. Quan t’adonis que això passa, simplement torna a la respiració.
 6. Sigues amable amb la teva ment errant. No et jutgis ni t'obsessionis pel contingut dels pensaments en què et trobes. Tu només torna a la respiració.
 7. Tanca la meditació amb amabilitat. Quan estiguis preparat/da, obre suaument els ulls o aixeca la mirada. Posa atenció en els sons. Observa com se sent el teu cos ara mateix. Observa els teus pensaments i emocions.

Txatxaaan! Aquesta és la teva primera pràctica. Com ha anat?

Centres la teva atenció, la teva ment divaga, la tornes i intentes fer-ho amb la màxima amabilitat possible (tantes vegades com faci falta). Això és meditar. Així es medita.

Desitjo de tot cor que et resulti interessant i útil.