Per sorprenent que sembli la primavera és l'època de l'any en la qual més acudim a consultes de psicologia i psiquiatria. A la primavera és habitual sentir-nos desorientats i amb alts i baixos emocionals amb més freqüència. És una estació explosiva i de vida, però també és una estació de canvis constants.

Per aquest motiu avui em sembla interessant compartir algunes maneres senzilles de connectar amb el benestar

1. Imaginar el millor.

No tinguem por d'imaginar el que realment volem i visualitzar-ho. Moltes persones eviten fer aquest exercici perquè no volen decebre's si finalment les coses "no funcionen" o surten com els hauria agradat.

Així m'estalvio el disgust, tu!

Aquesta és una de les creences clau que ens allunya del benestar i la felicitat. Teòricament el que fa aquest pensament és "protegir-nos", però si ens hi parem a pensar el que realment fa és impedir-nos créixer, aprendre i actuar proactivament cap allà on sigui que volem anar.

Ep!, recordeu que la idea és generar-nos esperança i fins i tot flipar-nos, però no crear-nos expectatives massa espcífiques que també ens acabarien allunyant del benestar)

Captura-de-Pantalla-2019-05-21-a-les-9.23.31
A més, a veritat és que imaginar-nos aconseguint allò que volem és una part important que ens prepara per aconseguir-ho (la primera creació és a la ment, diu Covey).

2. Fer activitats que estimem.

Segurament no podem acariciar un cavall cada dia o fer vacances 4 cops l'any, però segur que hi ha activitats que estimem i que podem fer pràcticament cada dia: observar el cel, abraçar els qui estimem, llegir 4 pàgines d'un llibre que ens interessa. La idea és apreciar aquelles petites coses del dia a dia que ens aportem felicitat i així quan arribem a fer les coses "grans" (vacances, etc) que estimem trobarem una major felicitat.

aprecia al que tens ara, avui aquí i això et permetrà gaudir del que anheles per demà.

Es tracta "d'entrenar-nos a fer felices des de ja"

skyline d'una ciutat. és al vespre i el cel es de colors des de blau fosc a la part superior fins a groc a la part més inferior, tocant a uns edificis que es veuen al fons
Photo by Ethan Ou / Unsplash

3. Trobar el propòsit.

Els qui creuen que estan contribuint al benestar de la humanitat tendeixen a sentir-se millor amb les seves vides.

Aportant, contribuint, sempre rebem més del que podem donar.

Totes les persones del món volem formar part d'alguna cosa més gran que nosaltres mateixes, necessitem sentir-nos vinculades i contribuint i ajudant ens aporta felicitat i benestar simplement perquè estem complint aquest propòsit vital, ens estem vinculant.

imatge de la Gemma Calmet psicologa i coach al festival FABA de manresa junt amb les joieres de Pedra de toc, estan fent un cercle i es veu com estan totes atentament escoltant una joiera que parla. Les 8 dones es troben dins la fàbrica de l'anònima de manresa


La felicitat no és això, un altre post sobre el tema