En el post d'aquesta setmana us explico 2 tècniques d'organització d'agenda que he descobert. Són una mica estranyes però us les explico perquè funcionen, tenen sentit en l'àmbit organitzacional i són súper senzilles de posar en pràctica. Si ho proveu, ja em direu a l'insta (@litteram) què tal.

La "Pomodoro technic"

Pomodoro és una tècnica de productivitat que es basa en la focalització per tasques dividides en períodes de temps de 25 minuts.

Com es fa?

  1. Escollim la tasca que realitzarem amb la tècnica del tomàquet.
  2. Configurem un cronòmetre a 25 minuts. Un rellotget d'aquells de cuina també pot servir, de fet, d'aquí li ve el nom a la tècnica.
  3. Centrem-nos en una sola tasca fins que s'acabi el temporitzador.
  4. A continuació, descansem 5 minuts (mini pausa).
  5. Després repetim l'operació (màxim 4 vegades seguides).

La premissa és que sabent que el temporitzador està en marxa i amb una restricció de temps de 25 minuts, funcionarem millor, més ràpid i amb més focus.

imatge on es veu un ataula de fusta de cuina amb tomàquest i altres hortalisses a la part esquerra i a la part dreta, hi ha els 4 punts de la tècnica del tomàquest escrits.tecnica-tomaquet

L'antiagenda. Unschedule

És un tipus de planificació del calendari on no planifiquem tots els temps de feina sinó tots els d'oci. És l'"antiagenda"

Com es fa?

  1. Posem al planning només reunions i "activitat d'oci"
  2. A continuació, en els espais de temps en blanc, podem omplir-los de feina.

La premissa és similar: la limitació del temps. Saber que només tenim X hores de feina, i més tard una reunió, ens fa centrar més en les tasques concretes... i sabent que en poques hores tenim "temps lliure", ens motiva a treballar més i ser "mereixedores" de la seva recompensa.

A més aquestes dues tècniques es poden combinar i utilitzar-se conjuntament per tal de potenciar la nostra productivitat sense oblidar-nos de les activitats d'oci que totes necessitem.