Un bon planning setmanal, com ja vam veure, inclou temps per a la improvisació i tasques que potencien el benestar.

En aquest post proposo 6 accions d'autocura que podem incloure al planning per potenciar el benestar.

L'autocura és la pràctica d'agafar-nos temps per fer activitats que alimenten la nostra ment, cos i esperit. Són activitats que incloem a la nostra agenda intencionadament per cuidar-nos a nosaltres mateixes.

inspiracional-accions-pel-benestar--1-

1 Passejar

Sortir a caminar, encara que sigui un passeig curt, ena ajuda a fer ordre i neteja emocional. Permetre'ns gaudir de la natura i observar-la és una de les activitats d'autocura més potents.

2 Compartir - After work

Tenir en compte el factor humà és essencial per vincular-nos. Si ens sentim vinculades, confiarem més i la confiança és catalitzadora de benestar. És per això
que incloure a la rutina alguns "after work" és una idea genial per deixar anar el rol i les preocupacions laborals.

3 Posar espelmes a casa i observar-les

L'observació atenta o atenció plena és sinònim de tranquil·litat i benestar. Observar la llum és una molt bona manera de practicar aquest tipus d'atenció. La veritat és que si a casa tinguéssim una llar de foc seria ideal per observar-la, però com que a la majoria de cases no en tenim podem optar per observar el foc, la llum i les ombres que creen les espelmes.

4 Cuida't.

Ja saps de mil milions de blogs, articles i xerrades que més del 60% del nostre cos està format per aigua. Necessitem aigua per dur a terme funcions corporals, eliminar residus i transportar nutrients i oxigen al nostre cos. Així, doncs, és evident que necessitem força aigua per funcionar.

No siguis rata!, ajuda al teu cos bevent aigua sovint (encara que no tinguis set) i menjant fruita. (S'aconsella que un 75 o 80% del consum de líquid procedeixi de les begudes i un 20 o 25% es realitzi a través dels aliments, com les fruites i verdures, per exemple). Hidratant el teu cos, et cuides i cuidant el teu cos, treballes en pro al teu benestar físic i emocional.

5 Exercicis d'auto consicència

Escolta't a tu. Fés activitats dissenyades explicitament per pensar en com ha anat el teu dia, què ha passat i com t'has sentit. L'exercici "1 any de pixels" n'és un bon exemple.

6 Practicar l'amabilitat

Sigues amable amb tu mateixa (parla't com li parlaries algú que estimes i respectes) i amb els altres. Qualsevol moment és bo per practicar l'amabilitat, fes-ho pràcticament "random" sigues amable simplement pel fet de ser-ho.