Abans de començar amb aquest post sobre ordre i neteja emocional vull remarcar aquesta idea: Les persones podem canviar.

No, no podem mutar genèticament, però podem aprendre. Els pensaments, les actituds i els hàbits poden aprendre's així que, si vols ser una persona més positiva, oblida't de l'"és que sóc així" i practica aquests 3 anunciats:

1. Redueix les presses de la teva vida

Deixa de córrer ja! Anant amb presses ens allunyem de nosaltres mateixos. Dóna‘t cada dia una estona per tu, sense presses, sense córrer, sense preocupar-te amb el que has de fer després o sentin-te culpable amb el que hauries d’haver fet abans. Viu el present durant 2 minuts cada dia.

Posa’t una alarma de 2 minuts al telèfon i fes 1 sola cosa durant aquests temps: mirar per la finestra, observar una foto o una flor, per exemple. Mantent la teva ment foaclitzada!, fixa't en els detalls.
foto d'una branca d'ametller florit, el fons es el cel que està ennuvolat i les flors blanques i rores destaquen molt, s'hi veuen unes fulletes verdes molt petitones que comencen a crèixer a la branca

2. Respira

Respirar no és agafar aire per sobreviure i passar de puntetes. Respira profundament.

Agafa l’aire pel nas, porta’l fins a baix de tot, que s’infli la panxa, guarda’l un parell de segons i treu-lo tot! Fes 3 respiracions d’aquestes uns 3 o 4 cops la setmana. Veuràs que passa!

3. Mai t’oblidis de tu

Un dia eres petita, de fet un dia vas néixer i tenies 1 minut de vida a la terra. T'imagines algun nadó que no sigui perfecte?, Veus!, tu també ho ets! Potser t'has embolicat una mica amb el temps, no passa res. Connecta amb la sensació d'oportunitat i confiança que genera un nadó, adona't que continues tenint un munt d'oportunitats per estar bé i estimar-te. Continues essent aquell infant, cuida'l.

Photo by Enis Yavuz / Unsplash

Proposta d'exercici

Anota en un full una llista de coses que et fan somriure i que quan les fas tens la sensació de "que-guai". Fes 1 d'aquestes coses 1 cop a la setmana com a mínim, veuràs quin resultat!(el diari d'observacions positives et pot ajudar a identificar aquestes accions)

Si tens fills o filles ajuda'ls a crear aquesta imatge per ells: Són exactament igual de perfectes que tots els altres nens i nenes Ep!, i si vols superar-te, ensenya'ls educació emocional apuntant-vos a una activitat que us formi en aquest sentit, ara mateix som molts els professionals que oferim activitats que potencien a intel·ligència emocional.


La meva proposta d'educació emocional és @la_nostra_illa, si vols saber-ne més, no dubtis a contactar amb mi a través d'instagram o al mail adlitteram@gemmacalmet.cat