És època de vacances. Moltes diem que volem aprofitar-les per carregar piles, però a vegades en lloc de gaudir a tope del moment present i viure-les com el que són: temps per nosaltres, ens oblidem de fer l'exercici mental de deixar anar la feina i la quotidianitat i així tot i que desconnectem físicament la ment continua ocupada reproduint les rutines de cada dia.

La veritat, sols amb el cos de vacances, no acaben de ser vacances. Per això, en el post d'avui us explico uns exercicis senzills que podeu fer a la platja (o a la muntanya, de fet) i que ajuden a desconnectar també mentalment.

Crystal blue waves coming in onto a sandy beach.
Photo by Kees Streefkerk / Unsplash

 1. Obre els sentits
  Arribant a la platja intenta obrir tots els sentits: escoltar, veure, sentir, sentir i tocar. Què crida la teva atenció? Procura romandre present sense perdre't en pensaments o judicis.

 2. Relaxa el cos de forma conscient
  Estira't a la sorra i deixa que el teu cos es relaxi. Sí!, pot ser que t'adormis (no passa res!). Para atenció a la sorra mentre el cos s'estira a terra, escola el sorollet que fa, nota els moviments que fas. Permet que els músculs alliberin qualsevol tensió a mesura que deixes de pensar i simplement centra't en el present físic.

 3. Focalitza el pensament en quelcom ben present
  Seu a la vora de l'aigua. Tanca els ulls i escolta el so de les onades.
  Fes que la teva atenció s'expandeixi fins a la cosa més llunyana que puguis escoltar (és un exercici similar a "el soroll més petit"). Si vols "complicar" una mica més l'exercici comprova si pots estar present als sons sense visualitzar-los...

 4. Passeja descalça
  Fes un passeig per la vora de l'aigua, deixant que l'aigua et refresqui suaument els peus. Sent les diferents textures de la sorra. Posa tota l'atenció que puguis a les textures i temperatures que notes als peus.

 5. Respira pausadament i conscient
  Respira conscientment i cada vegada que inhales adona't de les diferents olors que ets capaç d'identificar, fixa't com de fàcil és que les olors ens portin records. (el gust i l'olfacte són els 2 sentits que ens porten records amb més nitidesa)

 6. Pren-te temps per tu que estàs de vacances!
  Mira a l'horitzó i aprofundeix en la immensitat del paisatge. Observa els núvols, l'extensió de l'aigua i l'espai que t'envolta.


Photo by Jojo Franke / Unsplash

 1. Busca ninetes
  D'acord, aquesta activitat és ben personal... Les ninetes (ulls de santa Llúcia) són l'opercle (literalment petita tapadora) d'una espècie de caragol de mar anomenada baldufa rugosa i les podem trobar en moltes platges de pedra fina. Si voleu veure som són podeu mirar a diferents joies en les quals les han utilitzat.

El que et propso és que paris a observar la sorra, a la bora de l'aigua i que focalitzis la teva atenció a la recerca d'aquestes espirals tan bonics. Si no hi ha ninetes, pots buscar pedres de diferents colors, petxines o el que et cridi l'atenció, la questió dir-li al teu cervell que el que ens interessa estant a la platja, és la platja ;)