Avui parlem de com la salut mental, l'esperança i l'optimisme estan íntimament relacionades. El post que comparteixo és una adaptació d'un parell de posts, si vols llegir l'original deixo el link al peu.

Per què és interessant potenciar l'optimisme?

Ajuda a determinar com manejar l'estrès, relacionar-se amb els altres i prendre decisions saludables. L'optimisme està relacionat amb millors resultats de salut física i mental, a més, pot promoure una sensació de benestar en moments difícils.

Photo by Nathan Dumlao / Unsplash

Reforçar l'optimisme amb 5 microaccions quotidianes.

  1. Centra't en els teus punts forts. Pren-te el temps per identificar i explorar els meus punts forts individuals. Això t'ajudarà a fomentar un sentiment d'esperança i resiliència.
  2. Reformula els pensaments negatius. En situacions difícils, identifica els teus pensaments negatius i l'efecte que tenen en com et sents, emocionalment física i com tendeixes a actuar. Identificar els pensaments negatius com a oportunitats de consciència i creixement t'ajudarà a explorar les teves capacitats i això potenciarà l'esperança de sortir-te'n.
  3. Practica el pensament des de la confiança i l'esperança. Aquest enfocament centre el teu pensament en els teus recursos i habilitats alhora que en els de les persones que t'envolten. Una persona amb aquest tipus d'enfocament pren accions intencionades per aconseguir un resultat positiu desitjat (proactivitat, es diu).

4. Envolta't de gent esperançada i optimista. L'evidència revela que tant les emocions positives com les negatives "s'encomanen", així que escull amb cura el teu entorn social i les teves interaccions. Ep!, aquí totes hem tingut un dia fatal o una mala època eh, no es tracta de negar les nostres emocions, tenint això en compte si tens aquell amic que troba problemes a totes les solucions sempre... pot ser que estiguis al cas que no distorsioni la teva mirada al món.

5. Practica la gratitud. Pràctiques senzilles com el diari de la gratitud o les afirmacions positives t'ajudaran també a cuidar el teu optimisme i amb ell el teu benestar emocional i cognitiu.

Espero de tot cor que aquest post et resulti interessant i util.


Aquí pots llegir els posts originals:

Hope and Optimism as an Opportunity to Improve the “Positive Mental Health” Demand
Optimism and Its Impact on Mental and Physical Well-Being
Many studies have been carried out about the effectiveness of optimism as a psychological phenomenon, leading to various theoretical formulations of the same concept, conceptualized as “disposition”, “attributional style”, ...

Si vols pots donar suporta a aquest contingut convidar-me a un cafè. Fent-ho em regales temps per estar al cas de les últimes publicacions, repassar apunts i pensar, crear i escriure contingut de qualitat. Si consideres l'opció, pots aportar a partir d'1€ :)