Com deixar de tenir un discurs intern negatiu i cuidra del nostre benestar

Dins del teu cap, hi ha una veu silenciosa que parla contínuament. És el teu discurs intern, la manera com et comuniques amb tu mateix/a. Potser no n'eres conscient, però aquesta veu interior és una part essencial de la teva vida. Combina els teus pensaments conscients amb les teves creences més profundes, formant un diàleg intern que influeix en la teva percepció del món i de tu mateix.

El teu discurs intern afecta la teva salut mental, les teves relacions amb els altres i el teu rendiment.

El discurs intern té un impacte profund en la teva salut mental i les teves relacions. Si la teva veu interior està predominantment tenyida de negativitat, aquesta influència no es limita als teus pensaments sinó que afecta també a la manera com et sents i com interactues amb els altres. Les conseqüències de tenir una autoconversa negativa constant són molt negatives, ja que es vincula en primer lloc al perfeccionisme i la rigidesa i en segon a l'ansietat, el malestar i fns i tot a dolències de l'estat d'anim més greus.

https://www.instagram.com/taylorbryantisjustdust/
Photo by Taylor / Unsplash

El DI (discurs intern) negatiu pot arrossegar-te cap avall o, si ja estàs en un moment complicat o emocionalment intens pot fer que sigui encara més difícil tornar a remuntar. Així que cuidar-lo sembla na molt bona idea ;)

Hem vist fins ara què és el DI i com ens pot afectar negativament, però la bona noticia és que si ens afecta, també ens pot afectar positivament, si sabem com fer-ho!

A continuació veurem alguns consells sobre com aturar el DI negatiu i cuidar el positiu.

Consells per aturar l'autoconversació negativa

El DI negatiu pot arribar a ser un bucle repetitiu, pesant i que sovint les persones amb qui treballo a les sessions perceben com una veritat inqüestionable. Però hi ha maneres de trencar aquesta cadena i cuidar el nostre DI perquè ens jugui a favor.

Ara explorarem algunes estratègies efectives per aturar el discurs intern negatiu i fomentar el positiu:

  • Consciència de DI: La simple consciència del teu discurs intern és el primer pas cap a la millora. Quan detectis pensaments negatius, atura't i reconeix-los pel que són: simples pensaments, no veritats absolutes.
  • Tècnica nominal:La tècnica nominal és súper útil en situacions de tensió i estrès i per usar-la el que fem és parñar-nos a noslatres mateixes dient (en veu alta o no) el nostre nom + un missatge positiu.
  • Preguntar-nos si ho diríem a algú estimat: Considera com et tractaries a tu mateix si fossis un ésser estimat. Moltes vegades, som més durs amb nosaltres mateixos que amb els altres. Parlaríem amb els altres com ho fem amb nosaltres mateixos?
  • Substituir per neutre o positiu: Quan detectis un pensament negatiu, intenta substituir-lo per una versió neutra o positiva. Això ajuda a canviar la dinàmica del teu discurs intern.
  • Qüestionar pensaments negatius: Actua com un investigador dels teus propis pensaments. Pregunta't si el que estàs dient té fonaments reals i si hi ha evidència que el sustenti. Moltes vegades, trobaràs que els pensaments negatius són infundats.
  • Recorda que la majoria de les coses que preocupen a les persones no passen mai: (estudis mostren que un 85% de les preocupacions no esdevenen mai reals, i de fet en el que us linko teia al 100% perquè estava fet amb persones que patien angoixa)
  • Com ho diria algú que ens estima tope?: Imagina com algú que t'estima incondicionalment et parlaria en la mateixa situació. Intenta incorporar aquesta perspectiva més compassiva en el teu discurs intern.
  • Aturada de pensament: Quan et trobis immers en una espiral de pensaments negatius, utilitza la tècnica de l'"aturada de pensament". Imagina com el pensament es deté o s'aixafa, o fins i tot crea un petit ritual que et permeti alliberar-te d'aquest pensament intrusiu. A vegades pots visualitzar literalment com el pensament es deté o s'esvaeix. Aquest acte pot ser una eina efectiva per interrompre pensaments negatius.
2018 he we come!
Photo by Miguel Bruna / Unsplash

Espero de tot cor que aquest post et resulti interessants i útil.
Si has vingut a la càpsula formativa que hem fet a L'illa gràcies per ser-hi!, si no jhi has vingut però t'interessa pots recperar el vídeo al meu instagram


Si has trobat valor en la informació d'avui i vols ajudar a continuar compartint coneixements, pots col·laborar "pagant-me un cafè" qualsevol aportació, per petita que sigui, significa molt. Gràcies per consciderar-ho.

Si vols, et deixo, com a meterial exta, un pdf amb 37 exemples de dicurs intern positiu, perquè el tinguis d'inspiració. (clica a la imatge per descarregar-te el doc)

Els estudis que hem comentat a la càpsula (el vídeo comença al minut 4:30) són:

Careful what you say to yourself: Exploring self-talk and youth tennis performance via hierarchical linear modeling

Beneficial Effects of Motor Imagery and Self-Talk on Service Performance in Skilled Tennis Players

Exposing Worry’s Deceit: Percentage of Untrue Worries in Generalized Anxiety Disorder Treatment