La serotonina és un neurotransmissor (missatger del cervell) que es actua com a estabilitzador de l'estat d'ànim. Bons nivells de serotonina ens ajuden a generar patrons de son saludables i a millorar l'estat d'ànim.

Hem fet el canvi d’hora i això significa que serem moltes les qui sortirem de fosc per anar a la feina i tornarem de fosc.

La llum i l'estat d'ànim

Les variacions en la llum que es produeixen amb el canvi d'horari poden alterar el ritme circadià (el nostre rellotge intern), afectant el son, la gana i especialment a l’estat d’ànim. Aquest desajust és transitori per tothom i sol ser breu (entre 2 i 15 dies) per a la majoria, però hi ha persones més sensibles a aquests canvis i és interessant estar-hi al cas perquè #lainformacioespoder

Que podem fer, doncs per cuidar del nostre benestar?

Sabem que:

  • L'estat d'ànim està relacionat amb la quantitat de serotonina disponible en el cos.
  • La serotonina es produeix amb 2 “ingredients”:

triptòfan (un aminoàcid present en molts aliments)
llum (vitamina D)

que podem fer cuidar el nostre benestar en el canvi d'hora d'hivern?

Així doncs, sembla evident que podem cuidar aquests 2 factors de forma especial els següents 15 dies. Com?


Ei recorda que el meu tema és la psico i no la nutrició, les recomanacions que et faig son extretes d’estudis, però si vols revisar la teva dieta: una bona dietista és el que et cal :D.

Espero que aquest post et resulti útil i interessant

Light streaming through Sur smoke, sunlight, Broadview, Seattle, Washington, USA

drop a dollar if you wish https://paypal.me/1drlane
wonderlane@gmail.com
Photo by Wonderlane / Unsplash

Referencies:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4728667/

8 foods that boost serotonin naturally
Foods that contain tryptophan can help the body produce serotonin, which may improve mood. Here, we look at eight foods that boost serotonin, including salmon, eggs, spinach, and seeds. We also cover the difference between serotonin and tryptophan, the importance of carbohydrates, and other tips for…
Carbohydrates: Uses, health benefits, nutrition, and risks
Find out what carbohydrates are, what they do, why we need them, how many carbs we should eat every day, and how to reduce the risk of metabolic syndrome.