El món tal com el veiem és un reflex del nostre estat interior: com més optimistes siguem a l’hora d’interpretar el que ens passa, millor valoració farem de nosaltres mateixos (autoestima) i més funcionals serem a la feina, organitzant les tasques domèstiques o sortint a sopar amb els amics.

Decidir tenir una bona actitud ens ajudarà a endreçar-nos emocionalment, a netejar el pensament a més, estarem creant nous patrons actitudinals per nosaltres.

Què afavoreix una bona actitud?

Descansar

Dormir i menjar bé són factors que ajuden al benestar general i poden col·laborar en el desenvolupament d’una bona actitud i comportament. Quan ens sentim estressats, atabalats o tensos un descans acompanyat de respiracions conscients és una molt bona estratègia per re-centrar-nos i recuperar la bona actitud.

A woman with brown hair and a gray t-shirt lies face down on a white sheet
Photo by Vladislav Muslakov / Unsplash

Ser optimista

La vida no és un camí de flors i violes, totes passem per moments difícils en els quals és juts estar trista i desanimada, però en general, centrar-nos en els aspectes negatius suposa una actitud negativa. Pensa en els positius, en les oportunitats que es presenten, i afronta les dificultats com a nous reptes que et permetran aprendre i millorar.

Deixar anar

No totes les coses poden ser sempre com voldríem o ens agradaria, però això no significa que hagi d’ésser sempre així. Quan pel motiu que sigui no ens en sortim d’algun problema o situació concreta, o simplement tenim un mal dia, no val la pena ofuscar-nos. Deixem-ho anar per una estona, demà serà un altre dia que ens portarà noves oportunitats i si hem descansat, noves idees i sensacions ens ajudaran a resoldre-ho.

descansa, sigues optimista, deixa anar
 
Així doncs, una bona actitud és qüestió bàsicament de valentia i llibertat.

Proposta d’exercici:

T’animo a que provis avui mateix mantenir-te el màxim d’estona possible en una bona actitud. Pren consciència dels moments en els quals la perds, quan això passi adona-te’n. Així milloraràs la teva consciència interna i això acabarà resultant en un major benestar i poder emocional.