Després de veure el treball -fantàstic- que estan fent algunes professionals per ajudar-nos a endreçar i eliminar allò que està al nostre exterior (objectes, tasques i espais) i que d’una manera més o menys intensa afecta a la nostra vida, m’animo a escriure sobre ordre i neteja emocional.

Ordenar el món material és una bona idea, ens ajuda a desprendre’ns d’objectes i crear un espai físic més net i lliure en el qual desenvolupar-nos. 
La meva proposta és fer una passa més: Ordre i neteja emocional

one-2

Crear-nos també un espai psíquic i emocional en el qual conèixer-nos i créixer com a persones. Parlaré d’estratègies i tècniques que podem utilitzar per posar ordre a les nostres emocions i netejar el nostre pensament de prejudicis, expectatives i culpa, però abans de tot això cal prendre consciència de com pensem i com ens sentim.

Quin tipus de pensaments tens?

Per començar ens cal prendre consciència. El primer pas per netejar els pensaments de negativitat i preocupacions és estar atents a quina mena de pensaments tenim.

Com ets sents normalment?

Pren consciència de com et sents al dia a dia. Adona't de quines situacions diàries et fan estressar, quines et fan enfadar, sentir alegre etc.

Proposta d’exercici:

Dedica 2 minuts al dia a parar, sense fer res i a observar els teus pensaments sense aferrar-te a cap. Seu al sofà, a una cadira o a on et sembli i simplement para i observa't. Pren consciència de la quantitat i la velocitat dels teus pensaments, després si vols pots fer l'exercici "un any de píxels" per tenir un registre dels teus sentiments dia a dia.