La bona comunicació és la clau de les bones relacions. Per tal que la comunicació sigui fluida cal que el tema sigui interessant. Aquestes preguntes representen una oportunitat de generar context a l'entorn del qual la comunicació pot fluir.

Així vaig començar un post sobre comunicació amb infants i avui escric aquest nou post amb la intenció d'aportar context i idees per parlar entre nosaltres, aquesta versió està pensada especialment per fer-ho amb adolescents, però la realitat es que es pot fer entre persones de qualsevol edat.

Photo by Priscilla Du Preez / Unsplash

LA DINÀMICA

Comparteixo 11 preguntes. Cada pregunta l'han de respondre totes les persones que participen a la dinàmica. (al final hi ha el pdf descarregable, per si el vols)

Pregunta que fa l'adolescent a l'adult / pregunta que fa l'adult a l'adolescent

1- Quan tenies la meva edat, quina era la teva major preocupació? / Quan tinguis la meva edat, quina creus que serà la teva preocupació més gran?
2- Que no volies que sabessin els teus pares, quan tenies la meva edat? / Que creus que no vull que sàpiguen els meus fills?
3- Quan estudiaves, a l'hora del pati, què feies? / Que t'imagines que faig a les estones lliures?
4- Quin era l'actor/actriu més de moda (o atractiu), quan tenies la meva edat / Quin actor/actriu/famós t'encanta i per què?

LEGENDARY IDOLS
Photo by DESIGNECOLOGIST / Unsplash


5- Quan tenies la meva edat, en què eres súper torpe? / En què creus que seràs torpe quan tinguis la meva edat?
6- Que és el que et feia més ràbia quan tenies la meva edat? / Que creus que et farà ràbia quan tinguessis la meva edat?
7- Què fèieu els caps de setmana, amb els amics i amigues, quan tenies la meva edat? / Que creus que faràs als caps de setmana quan tinguis la meva edat?
8- Quina va ser la primera vegada que et vas enamorar? / Com creus que viuràs l'amor i les relacions quan tinguis la meva edat?
9- Què feies, quan tenies la meva edat, que els teus pares creien que feies massa? / Que creus que faig massa jo ara ?
10- Parlàveu sobre sexualitat, a casa, quan tenies la meva edat? / T'agradaria saber o que parléssim d'alguna relacionada amb la sexualitat?
11- Quina bogeria vas fer quan tenies la meva edat? / Quina creus que és l'última bogeria que he fet?

Espero que aquesta proposta de dinàmica us resulti funcional i divertida.

Aquí podeu trobar el pdf amb les preguntes