Si utilitzem bé les xarxes socials podem educar-nos-hi i ens acompanyen per ser lliures, però si les convertim en una font de comparació, recomptes i obligacions seran una tortura.

En el post d'aquesta setmana comparteixo 7 idees clau sobre benestar i xarxes socials. (Al final del post podeu descarregar-vos el full en pdf)

NO ET COMPARIS

La comparació és bàsicament un desastre quan l'apliquem entre persones. Compara si vols jerseis, però no vides. D'aquesta manera algú potser tindrà un jersei fantàstic que tu no tens però res més. No comparis la teva vida amb la foto d'un moment concret de la vida d'una altra persona- No té sentit.

SI T'AMARGA DIGA-LI ADÉU!

Si veieu alguna cosa al vostre feed (a Instagram sobretot) que en lloc d'inspirar-te i alegrar-te, no et ressona i t'amarga doncs: bye bye hasta otro ratito eh! ;) simplement clica a "unfllow" i alé!

LA PANTALLA NO ÉS NI DEU NI EL DIABLE

Estigues al cas de l'estona que passes mirant el tel, atenta a les pantalles... Fixa't que tens un temps limitat per viure'l i si el passes mirant la vida dels altres et pots perdre la teva!

My Instagram is growing little by little :). i saw my last photo be used a tone so here is another one like it. …🙊follow me
Photo by Erik Lucatero / Unsplash

No es tracta ni que cremis el telèfon ni que visquis sols a través d'ell ;)

SILENCI A LA SALA!

Una persona que estimo un munt em va dir "per què no poses en silenci els grups de whats?, ho vaig fer i és fantàstic!, totes estem a 1000 grups i mola ser-hi per quedar, per dir coses a la gent de cop, etc, però no mola gens estar sentint constantment els "plings" del tel perquè inevitablement ens criden l'atenció i això ens aporta "microestressos" que no ens serveixen per res. Podem fer el mateix amb publicacions d'Instagram o històries de persones que seguim però que, des del màxim amor, són una mica massa constant pel nostre gust... o sigui: plastes ;)

QUE SIGUI UNA INSPIRACIÓ I NO UNA TORTURA

Fes que la xarxa social a la qual estàs connectada sigui per obtenir inspiració pels teus propis projectes i objectius futurs. Hi ha gent súper interessant de la qual podem aprendre i nodrir-nos, utilitzem aquesta xarxa global per això, per aprendre!

Iphone taking picture of graffiti
Photo by Patrick Tomasso / Unsplash

TENS UN NEGOCI O VOLS EXPLICAR UNA HISTÒRIA

Jo diria que la xarxa serveix per això... ens permet arribar a persones i a sobre d'una forma lliure per les dues parts: Jo comparteixo lliurement el que em sembla que pot resultar interessant i útil i el qui està a l'altra banda pot decidir si li interessa i li resulta interessant. Les xarxes socials són una eina per connectar, podem utilitzar-la.

SIGUES TU MATEIX/A.

La genuïnitat és preciosa. Sempre. Tu ets una persona preciosa, si tens ganes de compartir, comparteix genuïnament encara que l'únic que t'agradi siguin els plats de caragols i el ganxet, crec fermament que qualsevol persona connectada als seus principis i valors i actuant de forma genuïna és preciosa i interessant. Deixa't ser. Sigues tu.

Aquí podeu descarregar-vos el full en pdf, així podeu fer-hi les creuetes pertinents ;)

Doing our part to cut down throwaway coffee cups.  We’re Melbournians, coffee is life.
Photo by True Agency / Unsplash


Aquest post ha estat inspirat amb un article de @planoly que parlava exactament d'això mateix.