L'ansietat o angoixa és una emoció que totes les persones experimentem davant de determinades experiències de la vida o circumstàncies de l'entorn. Algunes persones viuen aquesta emoció lleugermanet, però d'altres la podem viure de forma molt intensa.

L'ansietat apareix per ajudar-nos (sí, per ajudar-nos) a fer front a una situació que percebem com una amenaça per la nostra seguretat (o la de les persones que estimem) i el que intenta és reduir les conseqüències negatives que pot produir.


Photo by Jonas Jacobsson / Unsplash

És, per tant, una reacció natural d'alarma davant de la percepció d'un perill potencial o d'una pèrdua de control sobre l'entorn. La finalitat de l'ansietat és que estiguem alerta davant possibles perills per així poder-los donar una bona resposta.

El problema de l'ansietat però és que és molt exagerada!, si la viviu intensament, sabeu de què us parlo ;) i a vegades en lloc d'ajudar-nos a estar al cas per donar bones respostes ens estressa i satura. Per tal que això no sigui així, avui comparteixo:

6 accions útils quan sentim ansietat:

  1. Beu aigua. Aquest gest tan senzill ens ajuda a respirar millor, a més si fem glopets tranquils i petits, de forma subliminar li estem explicant al nostre cos que estem bé.
  2. Revisa la teva postura i tensió muscular. Fixa't en el teu cos, especialment en les espatlles mandíbula i mans, procura relaxar la musculatura d'aquestes 3 parts.
  3. Recorda que aquesta sensació s'acabarà. Posa aquesta idea al teu pensament: ara em sento ansiosa/angoixada però d'aquí a una estoneta em sentiré bé.
  4. Agafa't el temps que necessitis. Si necessites estar 10 minuts, 1 hora o mig matí ansiosa, doncs ho estàs, no passa res!, practica els punts que compartim a aquest post i diga't a tu mateixa que n'estàs aprenent (que a més és veritat!)
  5. Respira profundament diverses vegades. Agafa aire pel nas, fes-lo arribar a la panxa i treu-lo per la boca, a poc a poc, aquest és l'exercici més potent que podem aprendre a la vida: respirar bé.
  6. Frena la teva ment. Diga't: Stop!, agafa els teus pensaments i porta'ls a un altre lloc. Sí, és difícil i sí, pots fer-ho. Si vols, pots veure algunes idees de com fer-ho entrenant la teva capacitat d'observar i provamt de deixar de controlar

I fins aquí el post d'avui. Espero que us resulti ben funcional.