Allò que vivim, afecta el nostre pensament, és evident oi?, si un dia a la feina algú està de mal humor o hi ha un embús exagerat a la carretera els nostres pensaments, evidentment reflectiran aquesta realitat. En molts casos, a més, els girs que la vida ens dóna estan totalment fora del nostre control. És, doncs, absolutament natural que els nostres pensaments canviïn/s'adaptin a allò que vivim.

En aquests moments en lloc de donar-hi voltes o enfadar-nos-hi podem netejar els nostres pensaments, en aquest post parlo de 3 maneres de començar la neteja.

1. Afirmacions

brown dried leaves on sand
Photo by sydney Rae / Unsplash

Podem ajudar-nos a condicionar el subconscient utilitzant afirmacions positives del tipus "sóc capaç de gestionar aquesta situació", "m'estimo i em respecto tal com sóc". Les declaracions positives i negatives que fem al llarg de la vida ens ajudaran a crear els nostres cercles de pensaments i els cercles de pensament determinen com vivim la nostra vida.

Ep!, algunes vegades el que cal pensar és que no cal pensar tant.

2. Estar agraïts

L'apreciació pot recórrer un llarg camí i ens ajudarà a mantenir-nos humils. La humilitat i la gratitud, com us podeu imaginar, són molt bones amigues.

man standing beside cliff
Photo by Junior Moran / Unsplash

El punt clau per estar agraïdes és que no donem res per descomptat. Recordem estar agraïdes a la vida i a no oblidar-nos de les persones que ens envolten i que ens han ajudat a fer possible la nostra sort d'avui.

3. Perdonar i deixar anar

Pot ser que no sigui fàcil, però hem d'aprendre a perdonar i deixar anar.

person attempting to grab feather floating beside water
Photo by Paul Gilmore / Unsplash

Si dins el nostre corasón no trobem la manera per perdonar, sentirem ressentiment i ràbia. Busquem què ens permet deixar anar i treure la negativitat permanentment dels nostres pensaments i el malestar del nostre sentiment.