Què és l'autocura i per què us en parlo?
L'autocura és el concepte que sorgeix de la traducció del mot anglès #selfcare S'està posant de moda arreu perquè ens ajuda a desfer-nos d'una de les lloses més comunes i pesants que hi ha:

cuidar-te de tu és ser egoista

El concepte d'autocura acaba amb aquesta llosa sobretot pels avantatges que té associats.


Photo by Toa Heftiba / Unsplash

Quins són els avantatges?

1. Ens fa més productives.

Reduir i dir no als compromisos que ens exigim més enllà dels nostres límits ens ajuda a viure al present. Sovint, posar l'autocura al capdavant de la nostra llista de tasques és sinònim de seguir concentrant-nos en allò que importa.

2. Augmenta el benestar i la salut.

Autocura: el nom fa la cosa. Menjar bé (assegudes!), descansar bé, fer mini exercicis de consciència plena i en por al benestar (com els que anem proposant aquí) i fer una mica d'exercici són totes maneres de practicar l'autocura. A més, aquestes activitats mantenen la nostra ment i el cos forts.

3. Millora l'autoimatge.

Si ens cuidem, ens sentim millor. Intenta ser càlida i comprensiva amb tu mateixa. Parla't com li parlaries algú que estimes i aprecies.

4. Potencia la identitat personal.

Algunes de les persones amb les quals treballo es queden sorpreses en adonar-se que vivint la vida, d'aquí cap allà, s'han oblidat de què els apassiona, què els agrada... Practicar l'autocura pot ajudar-nos a re-trobar hobbies i activitats que realment gaudim.

5. Ens fa millors també pels altres.

Fer coses per nosaltres mateixes, no és egoista sinó necessari. Si practiquem l'autocura tindrem una major capacitat per estar pels amics i familiars, simplement perquè tindrem més energia.