Comencem el 2018 planificant pel benestar

Comparteixo el planning setmanal (el podeu descarregar clicant a l'enllaç) que utilitzo per gestionar les meves tasques a GCPC i umm… i us explico les claus per utilitzar-lo correctament, al començament potser us sentireu una mica “torpes”, però si us entreneu a gestionar les prioritats enlloc del temps, veureu que sereu molt més eficaces i disposareu de més temps. 
Comencem!

model planning setmanal

Verb de la setmana

De la llista de verbs que adjunto, escull-ne un segons la finalitat setmanal que tinguis. Aquest verb serà el que tindrem present a l’hora d’omplir les tasques de la setmana.

Si la finalitat setmanal és millorar les relacions:
Escoltar. Flexibilitzar. Observar. Apreciar. Somriure. Entendre. Aportar.

Si la finalitat setmanal és millorar la visió i crear:
Escollir. Provar. Atrevir-me. Distanciar-me. Permetre. Creure. Confiar. Acceptar. Activar.

Si la finalitat setmanal és potenciar el rendiment i l’efectivitat:
Comprometre’m. Alliberar-me. Perseverar. Compartir. Delegar. Aprendre. Qüestionar. Sistematitzar.

La meva recomanació és que comencis usant algun d'aquests verbs i llavors, quan et sentis segura en la dinàmica: crea la teva pròpia guia de verbs!

Objectiu de la setmana

L’objectiu de la setmana s’ha de poder expressar en una frase curta i clara. Recorda, a més, que ha de ser assolible i realista.

Tasques concretes

Les tasques concretes es deriven de l'objectiu setmanal, hi afegim a més aquelles tasques que malgrat que no estan directament vinculades a l'objectiu cal que les fem aquella setmana, com per exemple: portar el cotxe a la revisió o anar a la gestoria per informar-nos sobre X.

Planificar la felicitat

Un cop hem omplert les caselles amb fons de color escollim un dia de la setmana (com a mínim!) centrat en el relax, la família o el que sigui que ens aporti energia i benestar (jo acostumo a deixar-me dissabte i diumenge)

Planificar per l'èxit

En el calendari setmanal hi reservarem també 4 hores per a imprevistos, perquè si ens surt una oportunitat d’èxit puguem aprofitar-la.
I un cop tinguem clares aquestes tasques, farem servir el planning d’agenda, tenint sempre en compte, abans d’anotar-hi res, el verb i l’objectiu de la setmana.

Imprimeix-lo i comença a prioritzar allò important i no pas el temps.