Tot va començar quan vaig rebre un correu electrònic dient "vols que escrivim un llibre plegats?"

If you feel the desire to write a book, what would it be about?
Photo by Glenn Carstens-Peters / Unsplash

whaat!? La veritat és que al primer moment em vaig pensar que era una broma o un mail d'aquells tipus "hi ha una herència de 50000€ que pots reclamar", però resulta que no era res d'això, era cert.

L'Ivan Tapia, que és qui em va escriure el correu es proposava treballar sobre la felicitat i em va escriure amb la proposta així de clara.

L'Ivan és una persona ben particular, té una ment mecànica (entén el funcionament de les coses) en intangibles... vull dir que la seva habilitat de "pensar fora de la caixa"  és excepcional, aquesta habilitat la resta de persones l'assolim a través de l'esforç cognitiu, però a ell sembla sortir-li de forma natural. Suposo que aquest és un dels motius pels quals és tan crack pensant escape rooms/books... bé aquesta capacitat i el fet que - com totes les persones que fan coses - s'ho curra a tope.

El primer dia que ens vam trobar perquè m'expliqués la idea del llibre, al bar de sota el despatx, em va parlar del concepte llibre-joc que jo, sincerament, desconeixia i també em va dir que volia fer un llibre que un cop la gent l'hagués llegit fos més feliç. No s'estava de res el paio! hahah, però això em va motivar a tope. Realment hi ha coses (intangibles) que ens aporten felicitat a totes les persones del món i no sols això hi ha passos, processos naturals que hem de seguir per assolir la felicitat...

I si fem un llibre-joc  seguint aquests passos, suggerint exercicis que aportin aquests intangibles?

I aquesta idea és la que em va fer quedar enganxadíssima a HappyBook. Pocs dies després ja ens trobàvem en una taula de treball, pensant la millor manera d'estructurar, gestionar i aportar la informació (vam decidir seguir el continuum de la maduresa). L'Ivan recollia les idees que li transmetia i pensava jocs genials i la millor manera de presentar-los, jo em vaig centrar a procurar que les proves que proposàvem tinguessin sentit en els 3 universos (mental-emocional-físic) i que les plantegéssim d'una forma que fos al màxim de funcional possible. Així vam anar fent fins que va arribar el dia de la correcció, de veure les il·lustracions i finalment de tenir entre les mans unes primeres còpies. Quina il·lusió!, ja us ho podeu imaginar...

Però tota aquesta aventura: les hores de pensar i discutir les millors opcions, els moments d'"ho esborro tot i torno ha començar" i la il·lusió de veure com altres professionals ens ajudaven a fer-ho possible i digne (correctora, il·lustradora, professionals de l'editorial...) no tindrien sentit si no fos compartir el llibre-joc i avui és el dia!

Happy Book - Ivan Tapia i Gemma Calmet 

Il·lusió màxima!

Avui surt a la venda HappyBook, el llibre-joc que hem escrit i pensat amb L'Ivan Tapia de cocolisto sobre la felicitat i que estic súper contenta de presentar-vos, espero de tot cor que us resulti divertit i funcional.