Si estàs pesant en fer un treball personal en pro al teu benestar, en primer lloc: felicitats per la proactivitat!


El primer que és recomanable és buscar una persona que estigui col·legiada, això et garantirà, com a mínim, la formació adequada. En el següent enllaç, del col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya hi trobaràs el llistat de professionals col·legiats.

Llistat de professionals | COPC - Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Directori de professionals del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

Com triar un/a psicòleg/oga

Tingues en compte que un psicòleg que treballa bé per a una persona pot no tenir el mateix resultat amb una altra, la recomanació de les amistats és mot bona, però si has anat a un terapeuta que havia estat molt útil per algun conegut teu i no ho és per tu, sàpigues que això no significa que "siguis un cas perdut", la psicologia i el coaching són treballs molt personals i pot ser que simplement a tu no et serveixi l'estil d'aquell professional.


A l'hora d'escollir un psicòleg o coach, cal tenir en compte factors professionals i personals. Una bona professional de la psicologia/coaching serà capaç de treballar amb les necessitats individuals d'una persona o sigui treballarà:

  • el problema en si
  • la forma com es realitzen les sessions.

La manera en que es porten les sessions és igual de rellevant que els temes que es tracten.

Si vull fer coaching he de buscar un psicòleg?

En el cas del coaching, hi ha professionals que malgrat ser coachs, no són psicòlegs.

La meva preferència personal i recomanació és que si estàs buscant acompanyament professional, busquis el millor possible. En aquest sentit algú amb la formació de psicologia més la metodologia del coaching pot ser una opció millor que algú que sols coneix la metodologia del coaching.

Enfocaments

Hi ha diferents enfocaments que pot utilitzar un psicòleg-coach en funció del tema. L'elecció d'un professional amb experiència en el camp pertinent augmentarà les possibilitats que el pla de teràpia funcioni.

És per això que a Gemma Calmet Psicologia i Coaching derivem tots els casos en els quals no ens sentim absolutament segures, així oferim el millor servei possible per la persona.

Relació

Una persona s'ha de sentir completament còmoda amb el seu psicòleg/coach per tal que les sessions siguin efectives. Tenir una bona relació facilita la comunicació o per tant l’obertura de temes delicats.

A Catalunya som un munt de bons professionals, entregats a la feina i al benestar, amb formació comú però personalitats i enfocs diferents.

Buscar la professional que més encaixi amb el teu caràcter serà segur una bona opció.

Cost

El preu de les sessions varien en funció de tipus (infantil, adult, parella, familiar). A més has de tenir en compte que els psicòlegs clínics o sanitaris no tenen iva de tal manera que el cost de les sesisons que oferiexen pot ser menor. Per altra banda si busques un coach el cost de les sessions pobablement sera major ja que aquest servei té el 21% d'iva.

La meva recomanació, a l'hora de valorar el cost de les sessions és tinguis en compte el número de sessions mensuals que es preveuen.

Perquè et puguis fer una idea a GC|PC cobrem entre 65€ i 90€ la sessió (21% iva inclòs).

Sàpigues a més que si et trobes en una situació econòmicament compliada hi ha serveis absolutament gratuïts que ofereixen acompanyament, pots dirigir-te al teu CAP (centre d'atenció primària) i des d'allà et dirigiran i guiaràn.

Salut mental i COVID19

A més el COPC té a la disposició de la ciutadania un número de telèfon atès 100% per psicòlegs que està a la disposició de totes aquelles persones que per motius de la pandèmia necessiten acompanyament psicològic.

El COPC posa a l’abast de la ciutadania un telèfon d’assessorament psicològic
[ACTUALITZACIÓ: NOU TELÈFON] L’horari d’atenció del telèfon 649756713 és de 9 a 20 h, inclosos caps de setmana