Treballar pel nostre benestar no sempre és afrontar les nostres pors, Aprendre dels errors i escoltar el nostre corasón, a vegades (no ens n'oblidem que està a la base!) actuar en pro al nostre benestar es tracta de satisfer i cuidar necessitats fisiològiques.

Escric aquest post perquè a mi, personalment, em va molt bé tenir en compte aquests consells, ja que la calor, em guanya.

Quan tinc realment calor (i no estic "de guais" a la platja o a la piscina) em sento més cansada i el meu cos no està per romanços, em seria més fàcil enfadar-me per qualsevol tonterieta. Així que en dies de calor, treballar pel benestar, en el meu cas és tenir molt en compte els aspectes pràctics que enumero. Fent-ho estalvio frustrar-me i culpabilitzar-me.

Així que, si vosaltres també sou dels qui us quedeu "aixafats amb la calor", aquí els consells:

Què fer a casa?

Tanqueu les persianes de les finestres on toca el sol directament durant les hores de sol i obriu les finestres per refrescar-la durant la nit.
Utilitzeu algun tipus de climatització per refrescar-vos i refrescar l'ambient amb ventiladors, aire condicionat, ventalls, o la meva tècnica preferida: el "fris-fris" (sabeu aquells pots de plàstic que fem servir per vaporitzar les plantes?, doncs l'agafes el tires a l'aire i et poses a sota, és fantàstic!, de debò).

Woman with short hair and glasses looking for a book in the shelves of a library in Charlotte
Photo by Clay Banks / Unsplash

Si no teniu aire condicionat, teniu una excusa perfecte per anar a passar les hores de més calor a la biblioteca, al cine o de visita a amics que tenen climatitzada la casa ;)

Què fer al carrer?

Utilitzeu roba lleugera (recomanen la de cotó), de colors clars i que no sigui ajustada per anar bé.
Procureu caminar per l'ombra, descanseu en llocs frescos del carrer o en espais tancats que estiguin climatitzats.
Porteu aigua i beveu-ne sovint o pareu-vos en un bar i aprofiteu els 10' que la calor us regala per fer una aigua fresqueta i un exercici de focalitzar en el present.
Mulleu-vos una mica la cara i el clatell quan aneu al bany. Això ajuda un munt al nostre cos i, ja que constantment li estem demanant que ens porti d'una banda a l'altra, està bé ajudar-lo una mica, no trobeu? ;)

Què fer amb les nostres activitats diaries?

Totes tenim molta feina i sí, a l'agost també. Sembla que tothom pari menys nosaltres!, us passa aquesta sensació també? Doncs ara que fa tanta calor està bé cuidar-nos en el sentit més tangible de la paraula.
Eviteu sortir a les hores del migdia, que és quan fa més calor.
Reduïu les activitats intenses, si hi ha activitats que et suposen molt desgast físic procura fer-les al matí o al vespre.

Espero que aquest post us serveixi. M'agrada escriure'l perquè, tal com he comentat al principi, parlar de benestar és també parlar de cuidar-nos en el sentit més bàsic de la paraula: menjar, beure i descansar.

Ah i el més evident de tot: prepara't llimonada que no costa res!


INFORMACIÓ: Els consells que dono, abans d'escriure'ls (perquè a mi em van molt bé) els he consultat al canal salut de la Generalitat. Si voleu saber més sobre aquest tema concret, us aconsello que visiteu pàgines especialitzades i oficials com la de cat salut.